ArendsenRacing

Rick Arendsen automotive

Over ons

Hoe het allemaal begon…

Rick Arendsen (24-01-1993) is de oprichter en eigenaar van ArendsenRacing. Van jongs af  aan was hij al betrokken bij de autosport. Het begon in 1998 in de kartsport, zeven jaar lang was hij te vinden op de kartbaan daar deed hij voornamelijk mee aan het Nederlands kampioenschap. Hierin heeft hij verschillende successen behaald. Helaas moest hij door omstandigheden op 12 jarige leeftijd stoppen met de kartsport.

Uiteraard bleef de autosportwereld kriebelen, mede door zijn vader Edwin Arendsen die jarenlang navigator was bij Marcel Piepers en later de aansturing deed van de service van Piepers rallysport rijdend met de Honda Civic. Rick liep daar als klein mannetje rond en groeide uit tot een zelfstandige rallymonteur, dit heeft hij tot zijn 17e jaar gedaan.

Toen hij eindelijk op zijn 18e zijn rijbewijs kon halen en hem de gelegenheid werd geboden een eigen rallyauto aan te schaffen, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Hij wist nog een originele Fiat Cinquecento Trofeo te staan. Rick besloot toen contact te zoeken met de toenmalige eigenaar en zij zijn tot een deal gekomen. Deze Fiat behoefde enig onderhoud omdat hij een jaar of tien onder een afdakje had gestaan. Daar begon voor Rick zijn eerste rebuild. Nadat deze Fiat een complete rebuild had begaan, heeft Rick daar meerdere wedstrijden mee gereden en successen mee behaald.

Na dit alles had Rick helemaal de smaak te pakken en wilde hij van zijn hobby zijn werk maken. Zo is in 2017 ArendsenRacing ontstaan. Het wagenpark werd uitgebreid met nog een Fiat Cinquecento en met een Nissan Micra. De Nissan Micra ging ook de verhuur in.

ArendsenRacing groeide, mede door de behaalde successen, snel. Er werd zelfs een Honda Civic type R aangeschaft. Door al deze uitbreidingen werd de werkplaats te klein en werd deze zodanig verbouwd tot een eigen werkplaats waar verschillende rallyauto's en straatauto's worden geprepareerd.

In juni 2020 werd het dan toch tijd om er nog een rallyauto bij te kopen. Er is gekozen voor de Opel Adam met een 1.6 motor, gebouwd door Opel Motorsport en in combinatie met een Sadev sequentiële versnellingsbak is dit dé ultieme rallyauto! Deze Opel Adam is tevens beschikbaar voor de verhuur!

In januari 2024 heeft ArendsenRacing zich uitgebreid. Eigenaar Rick Arendsen is naast ArendsenRacing ook Rick Arendsen Automotive. Rick Arendsen automotive is in te huren op alle mogelijke manier binnen de autobranche. Daarnaast behoud hij uiteraard ArendsenRacing binnen de autosport wereld.ArendsenRacing bouwde in korte tijd een mooie organisatie op mét de nodige kennis die daarbij hoort!

 

 


 


 


 


 


 

Trefwoorden: karten, onderhoud, garage angerlo, karting, rallysport, rally auto huren, kart huren, werkplaats, chip-tuning, kart onderhoud, Rotax Max